El Baluard
Revista d'informació local i de cultura de Sarral

>> Le coffre à outils technologiques et pédagogiquesdes enseignants de la formation professionnelle du Québec

Vostè està aquí : Inici » Notícies » Països Catalans

>>L’arxiu comarcal de les Garrigues, una realitat el 2007

15 d'agost de 2007

Joaquim Regué Déu

El proppassat dia 8 de febrer va presentar-se de forma oficial a les Borges Blanques el futur Arxiu Comarcal de les Garrigues, el qual obrirà les portes al públic durant el primer trimestre de l’any 2007, segons varen informar totes les administracions implicades en el projecte, tot i que val a dir que aquesta és la previsió més optimista.

L’Arxiu Comarcal de les Garrigues s’ubicarà a l’avinguda de Francesc Macià de les Borges Blanques en una parcel•la d’aproximadament 2.040 m2 cedida per l’Ajuntament de les Borges Blanques a la Direcció General del Patrimoni Cultural del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. Aquest terreny es troba situat concretament al polígon 11, parcel•la 148, just al costat de la Comissaria dels Mossos d’Esquadra, fet que ha generat l’aparició de veus critiques respecte de la seva ubicació definitiva. En aquest sentit cal remarcar l’opinió de la Plataforma Cívica per les Borges Sostenible, la qual defensa que l’Arxiu Comarcal caldria construir-lo al nucli antic de les Borges Blanques, en pro d’una major facilitat d’accés alhora que, sens dubte, es contribuiria a revitalitzar i dinamitzar la part vella de la capital de les Garrigues.


 
Sarral en Xarxa i El Baluard no es fan responsables de les opinions expressades pels diferents usuaris. La propietat de cadascun dels continguts de la web és del seu respectiu autor.

Web desenvolupada a partir d'SPIP (RECIT) per David Joanpere i Poblet. © Sarral en Xarxa, 2007