El Baluard
Revista d'informació local i de cultura de Sarral

>> Le coffre à outils technologiques et pédagogiquesdes enseignants de la formation professionnelle du Québec

Vostè està aquí : Inici » Notícies

>>Convocats els divuitens Premis Literaris

31 de març de 2008
Autor(a) : 

La revista El Baluard, amb la col•laboració del Patronat de l’Ermita dels Sants Metges, organitza una nova edició dels seus Premis Literaris. Enguany, el cartell arriba a la seva divuitena convocatòria amb el XVIII Premi de narrativa breu o assaig “Manuel Molas” i el XIII Premi de poesia “Adolf Andreu”. El termini de presentació dels treballs finalitza el 5 de maig de 2008.

BASES

1. La revista El Baluard de Sarral convoca el divuitè Cartell de Premis Literaris d’acord amb aquestes bases generals i les específiques per a cadascun dels dos premis següents:

XVIII Premi de narrativa breu o assaig “Manuel Molas”

XIII Premi de poesia “Adolf Andreu”

2. Temes. Es contemplen dos temes: Sarral (la terra, el poble, la seva gent, la història) i lliure.

3. Tramesa d’originals. Les persones que optin a algun dels tres premis esmentats hauran d’adreçar els seus treballs, personalment o per correu certificat, a: Revista El Baluard, C/ Hospital, núm. 3 (o bé pl. Església, núm. 1)- 43424- Sarral. Caldrà presentar el treball signat amb un pseudònim o lema, juntament amb el nom del concurs i tema, i, si s’escau, categoria en què es participa; a més, els concursants escriuran en un sobre tancat el pseudònim o lema a la part exterior i, dintre, les dades vertaderes de l’autor/a (nom i cognom, adreça, telèfon i DNI).

4. Jurat. Els treballs seran valorats per un jurat nomenat per la revista El Baluard, que resoldrà l’atorgament dels premis, els quals podran ser declarats deserts. El Jurat, la composició del qual es donarà a conèixer oportunament, desqualificarà els treballs que no s’avinguin a les bases generals i específiques de cada concurs. La decisió del jurat serà inapel•lable.

5. Premis. Els primers classificats i els finalistes en cada concurs i en cada tema rebran importants premis. A més tots els participants rebran un record. La revista El Baluard farà públics tots els guanyadors en el número 153, així com es compromet a publicar-ne els originals classificats.

6. Lliurament. Els premis de narrativa i poesia es lliuraran coincidint amb la diada de l’Aplec a l’Ermita dels Sants Metges, el diumenge 7 de juny.

7. El Baluard es reserva tots els drets sobre les obres, especialment les premiades, les quals no es retornaran als seus autors. En cas de publicació o difusió, El Baluard sempre haurà de citar el nom de l’autor. Els treballs no premiats podran ser recollits a l’Ajuntament de Sarral entre els mesos de setembre i octubre de 2008. Qualsevol altra incidència no contemplada en aquestes bases serà resolta pel Jurat.

XVIII PREMI DE NARRATIVA BREU O ASSAIG “MANUEL MOLAS” (patrocinat per la revista El Baluard)

1. Atesa la personalitat que dóna nom al premi, Manuel Molas, cronista local i primer director de la revista El Baluard en la segona època, poden optar a aquest premi els articles, narracions, redaccions en prosa que tractin sobre Sarral, o bé siguin de tema lliure.

2. Els treballs presentats hauran de ser originals, inèdits i escrits en català.

3. Es distingiran tres categories prenent com a base l’edat: Grup A (fins a 10 anys), Grup B (d’11 a 15 anys) i Grup C (a partir de 16 anys).

4. L’extensió màxima permesa no ultrapassarà, en cap de les tres categories, els cinc fulls DIN-4, mecanografiats a doble espai o escrits amb lletra clara.

5. Només es podran presentar un màxim de 3 treballs per autor.

6. El termini de presentació de treballs finalitza el 5 de maig.

7. Es premiaran el primer classificat i finalista en cada categoria i tema. En la categoria C El Baluard lliurarà sengles premis de 50 euros, un per al guanyador en el tema Sarral i un altre per al vencedor en el tema lliure.

XIII PREMI DE POESIA “ADOLF ANDREU” (patrocinat pel Patronat de l’Ermita dels Sants Metges)

1. Tenint en compte la figura del doctor Adolf Andreu, el poeta per excel•lència de Sarral, poden optar a aquest premi totes aquelles composicions poètiques que tinguin com a font d’inspiració Sarral, o bé siguin de tema lliure.

2. Els treballs presentats hauran de ser originals, inèdits i escrits en català.

3. Hi haurà una sola categoria per totes les edats.

4. L’extensió màxima permesa no ultrapassarà els cinc fulls DIN-A4 mecanografiats a doble espai o escrits amb lletra clara.

5. Només es podran presentar un màxim de 3 treballs per autor.

6. El termini de presentació dels treballs finalitza el dia 5 de maig.

7. Es premiarà el primer classificat i el finalista de cada categoria i tema. El Patronat de l’Ermita dels Sant Metges lliurarà sengles premis de 50 euros, un per al guanyador en el tema Sarral i un altre per al vencedor en el tema lliure.

ORGANITZA:
-  El Baluard. Revista d’informació local i de cultura de Sarral

PATROCINEN:
-  Diputació de Tarragona
-  Consell Comarcal de la Conca de Barberà
-  Ajuntament de Sarral
-  Patronat de l’Ermita dels Sants Metges
-  Revista El Baluard

COL•LABORA:
-  CEIP “Salvador Ninot”


 
Sarral en Xarxa i El Baluard no es fan responsables de les opinions expressades pels diferents usuaris. La propietat de cadascun dels continguts de la web és del seu respectiu autor.

Web desenvolupada a partir d'SPIP (RECIT) per David Joanpere i Poblet. © Sarral en Xarxa, 2007